Urológia

Urológiai szakrendelés Időpontfoglalás telefonon: +36 30 243 5561
Online recept írása 8.000 Ft. Kérje telefonon, vagy e-mailben!

Nem megjelenés esetén, illetve amennyiben a foglalt időpontját nem mondja le a vizsgálat előtt 24 órával 7.000 Ft rendelkezésre állási díjat számítunk fel a következő személyes megjelenés alkalmával vagy átutalásos számla formájában.

Urológia
Első vizsgálat

Ár: 20 000 Ft

Urológia
Első vizsgálat + PSA

Ár: 25 000 Ft

Urológia
Kontroll vizsgálat

Ár: 15 000 Ft

Urológia Kontroll
vizsgálat + PSA

Ár: 20 000 Ft

Cystoscopia
(Hólyagtükrözés)

Ár: 40 000 Ft

Gyerek
urológiai vizsgálat

Ár: 15 000 Ft

Állandó katéter cseréje

Ár: 15 000 Ft

Katéterezés akut esetben, első orvosi vizsgálattal.

Ár: 26 000 Ft

Szakrendelés leírása

A szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszik a vizelet elválasztó és elvezető rendszere, ami az alábbiakból áll: vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső, továbbá a férfi nemi szervek, mint például a herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek. Ezek megbetegedéseivel foglalkozó szakterület, az urológia. A vizsgálat során ultrahanggal, gyorsan és fájdalommentesen tekinthető át a panaszolt terület. Deréktáji, hasi panasz esetén, vizelési gond esetén és vesekő gyanúja esetén célszerű először urológushoz fordulni.

Urológia szakrendelésünkön pontos diagnózist kap, ahol legtöbbször megnyugtató eredmény születik és belátható idő alatt, személyre szabott kezeléssel, tervezhető terápia segítségével szabadulhat meg panaszaitól.

Egyes vesebetegségek kialakulásában jelentős szerepet játszanak a húgyúti fertőzésből, hólyaghurutból kialakuló gyulladások, ugyanis ezek többnyire felfázásból erednek. 

Mikor forduljunk urológushoz?

Vizelési panaszok esetén

  • Véres vizelet,
  • Fájdalmas vizelés, bűzös vizelet,
  • Vizelési képtelenség vagy nehezített vizeletürítés,
  • Túl gyakori (nappali és/vagy éjszakai) vizeletürítés,
  • Sürgető vizelési ingerek, vizelettartási panaszok,
  • Vékony sugárban történő vizeletürítés esetén

Heréken, mellékheréken, herezacskón észlelt elváltozások, fájdalom, duzzanat esetén.

A fityma szűkülete és gyulladása, a péniszen észlelt elváltozások, fájdalmak kapcsán.

Gyermekeknél a fityma bőrének makkhoz történő letapadása esetén.

Merevedési – és ejakulációs zavarok, férfi meddőség, férfi nemi hormonális eltérések esetén.

Derék és vesetájéki fájdalmak, görcsös panaszok esetén.

Fogyás, fáradékonyság, általános rossz közérzet, visszatérő lázas állapotok, vérszegénység hátterében esetlegesen megbújó urológiai daganatos megbetegedés kizárása vagy diagnosztizálása céljából.

Fontos, hogy az aranyerességgel nem az urológus foglalkozik, ilyen esetben kérjék sebész-proktológus segítségét

Lehetőség van urológia szakrendelésünkön:

Video-Cystoscopia – húgycső és húgyhólyag tükrözésre. Rendszeresen és rutinszerűen végzünk húgycső -és húgyhólyag tükrözést. A vizsgálat során olyan betegségeket tudunk diagnosztizálni vagy kizárni, mint a húgycső szűkülete, jó indulatú prosztata megnagyobbodás okozta elzáródás, húgyhólyag nyaki hegesedés és szűkület, a húgycső és a húgyhólyag daganatos elváltozásai, húgyhólyag kövesség, valamint a húgyhólyag különböző gyulladásos elváltozásai.

Cystoscopia szükségessége az urológiában számos esetben felmerülhet (bizonytalan képalkotói eredmények, gennyes vizelet kimutatható fertőzés nélkül, terápiára nem szűnő alsó húgyúti gyulladásos panaszok, idegentest gyanú a húgyutakban, stb.), de szinte minden esetben elkerülhetetlen, ha a páciensnél véres vizelet jelentkezett.

A beavatkozás előtt lidocain tartalmú síkosító zselét juttatunk a húgycsőbe, csökkentve ezzel a beteg kellemetlen érzetét. A húgyhólyag tükrözés járhat kellemetlen feszítő érzéssel, az urológiai beavatkozás alatt jelentkező kissé fokozottabb vizelési ingerekkel, de erős fájdalom nem jellemzi.

A vizsgálat során rendkívül korszerű eszközt, egy hajlékony (5,3mm átmérőjű) video cystoscope-ot használunk, mellyel a húgyhólygba történő bejutás – akár nagyobb prosztatával rendelkező betegnél is – könnyedén kivitelezhető, s a húgyhólyag teljes egészében áttekinthető. Az urológiai vizsgálat néhány percet vesz csak igénybe, s közben a beteg is végig nyomon követheti monitorunkon az eseményeket. A képanyagot egy USB adathordozóra rögzítjük, s ezt a tükrözés végén páciensünknek – a pontos leírás mellé – átadjuk.

PSA

PSA (Prosztata specifikus fehérje) egy hormon, melyet a prosztata hám sejtje termelnek. Ez a marker szervspecifikus, de nem daganatspecifikus. Ez azt jelenti, hogy kizárólag a prosztata sejtek termelik, de prosztata rák kimutatására önmagában nem alkalmas, mindig ki kell egészíteni a prosztata fizikális urológiai vizsgálatával és valamilyen képalkotóval (Ultrahang, MRI). Az érték instabil, számos tényező befolyásolhatja, mint például a prosztata mérete, esetleges gyulladása.

A PSA meghatározása vérből történik. Rendelésünkön erre lehetőség van 15 percen belüli eredményt adó, megbízható értéket mutató gyorsteszt alkalmazása mellett, a hagyományos laboratóriumi mintavételre is urológiánkon.

Kinek és mikor érdemes a PSA érték meghatározása:

  • 50 év feletti férfiak
  • 45 év feletti férfiak, akik családjában közeli hozzátartozónál (apa, nagyapa, nagybácsi, testvér) korábbiakban diagnosztizáltak prosztata rákot
  • 45 éves kor felett afroamerikai származású férfiaknál
  • 40 év felett, ha valaki az úgynevezett BRCA2-es mutációval rendelkezik

Miután a PSA-t számos tényező befolyásolhatja, a kapott értékről minden esetben urológus szakorvossal kell konzultálni!

Urológiai szakterületet érintő vagy bármely egyéb kérdés esetén keressen bennünket elérhetőségeink egyikén, ahol készséggel állunk rendelkezésére.

Tekintse meg urológiai témájú híreinket vagy újdonságainkat.

Neomedical, rendelő, orvos, szakrendelés
Urológia szakrendelés
Neomedical, rendelő, orvos, szakrendelés

Kontroll vizsgálat

Ár: 18 000 Ft

Várakozási időtartam: 15 perc

PCR teszt ( Eredmény 2 napon belül )

Ár: 13 900 Ft

Várakozási időtartam: 5 perc

PCR teszt ( Eredmény másnap )

Ár: 19 500 Ft

Várakozási időtartam: 5 perc